Poděkování


Tyto stránky vznikly za podpory projektu IVA VFU Brno s názvem "Multimediální katalog objemných krmiv", reg. č. 2017FVHE/2220/46.

Dále děkujeme následujícím lidem a podnikům:

          -   ZD Výčapy, družstvo
          -   BONAGRO, a.s.
          -   Ing. Tomáš Vaníček
          -   Lojka, s.r.o.
          -   VFU Brno ŠZP Nový Jičín

Použité zdroje:

DOLEŽAL, Petr. Konzervace, skladování a úpravy objemných krmiv: (přednášky). 2., přeprac. vyd. V Brně: Mendelova univerzita, 2010. ISBN 978-80-7375-441-9.

DOLEŽAL, Petr. Konzervace krmiv a jejich využití ve výživě zvířat. Olomouc: Petr Baštan, 2012. ISBN 978-80-87091-33-3. 

EQUICHANNEL.CZ: Mezi senem a trávou: senáž [online]. 2012 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://www.equichannel.cz/mezi-senem-a-travou-senaz

FRÍD, Milan a Václav VÁVRA. Mechanizace sklizně píce [online]. [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://kzt.zf.jcu.cz/wp-content/uploads/2013/11/sklizen_pice.pdf

KARÁSKOVÁ, Martina. Technologické postupy pro sklizeň slámy. Zemědělec [online]. 2017(25), 14-21 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://zemedelec.cz/tema-tydne/zemedelec-252017-technologicke-postupy-pro-sklizen-slamy/#page/8

KŘEPELKA, Jiří. Sláma: sklizeň, zpracování. Zemědělec [online]. 2011 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://zemedelec.cz/slama-sklizen-zpracovani/

LOUČKA, Radko. Podmínky úspěchu při senážování. Zemědělec [online]. 2009 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://zemedelec.cz/podminky-uspechu-pri-senazovani/

POKORNÝ, Zbyněk. Výroba siláže a senáže pro dobytek [online]. 2014 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://www.chovzvirat.cz/clanek/431-vyroba-silaze-a-senaze-pro-dobytek/

PRÝMAS, Lukáš. Jak hodnotit TMR? Náš chov [online]. 2003 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://naschov.cz/jak-hodnotit-tmr/

SKALICKÝ, Vladimír. Zásady výroby kvalitní senáže. Mechanizace zemědělství [online]. 2004 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://mechanizaceweb.cz/zasady-vyroby-kvalitni-senaze/

SKLÁDANKA, Jiří, Petr DOLEŽAL a Ivo VYSKOČIL. Pícninářství a výroba krmiv: 10 Konzervace objemných krmiv [online]. 2012 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://web2.mendelu.cz/af_222_multitext/picvk/index.php?N=10&I=2

SOUČEK, Jiří. Možnosti zpracování a využití slámy. Zemědělec [online]. 2009 [cit. 2017-11-08]. Dostupné z: https://zemedelec.cz/moznosti-zpracovani-a-vyuziti-slamy/

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky